top of page

[Blog] Digitale kranten: lezen wat je wilt, wanneer je het wilt!

Het is een herkenbaar beeld. De dag is vroeg, je zet een kop koffie en snakt naar wat leesvoer. Maar hier komt het probleem; de krant die je leest is niet meer recent, je hebt hem al gelezen of je moet de juiste krant vissen uit een stapel van oude kranten. Zo is je ochtend al snel niet meer zo vreedzaam als gedacht.

Zet dit nare beeld maar uit je hoofd, want gelukkig is dit een probleem van het verleden! Er zijn tegenwoordig namelijk allerlei middelen waardoor je het laatste nieuws kunt lezen waar je wilt, wanneer je dat wilt.


Via de webbrowser

Nieuws-outlets kunnen tegenwoordig bijna niet meer bestaan zonder websites. Indien je het nieuws van een specifieke krant zoekt, kun je deze vaak snel vinden door de naam van die krant in te typen in een zoekmachine, zoals Google of Bing.

Er bestaan ook websites die nieuws verzamelen van alle nieuws-outlets in Nederland (en daar voorbij, indien je dat wilt). Zo heb je bijvoorbeeld de volgende website: https://nieuws.nl/. Op deze website hoef je simpelweg boven in de zoekbalk jouw gemeente in te typen, waarna je al het nieuws uit jouw gemeente krijgt te zien.

Thuispagina van 'nieuws.nl'


Google heeft zijn eigen nieuws-website, genaamd ‘Google Nieuws’ (https://news.google.com), die op dezelfde manier werkt.


Via apps op je mobiele telefoon of tablet

Naast websites, zijn er een hoop apps voor mobiele telefoons en tablets die hetzelfde doen. Veel kranten hebben ook hun eigen apps, die makkelijk te vinden zijn in de Play Store of App Store.

Verder is hier ook een grote keuze aan apps die het nieuws voor je verzamelen. Zo heb je bijvoorbeeld de app ‘Snelnieuws’, waarbij je zeer recente artikelen van alle grote kranten kunt lezen.

Logo van 'Snelnieuws'


Een andere optie is de app ‘Lokaal Nieuws’, die de locatie van je mobiele telefoon gebruikt om zo kranten en nieuws-outlets te vinden die passen bij jouw omgeving, zodat je constant up-to-date bent met het laatste nieuws uit de buurt. In de app kun je ‘swipen’ om meerdere kranten te vinden die eventueel passen bij je omgeving.Logo van ‘Lokaal Nieuws’


Tot slot heb je ook een app genaamd ‘Squid’, die je de mogelijkheid geeft om je nieuws persoonlijk te maken, door je te laten kiezen uit een groot aantal onderwerpen. De app laat je vervolgens alleen artikelen zien die te maken hebben met de onderwerpen die jij hebt aangevinkt. Het is zo dus mogelijk om alleen nieuws over sport, films, het weer en reizen te krijgen als je bijvoorbeeld geen zin hebt in nieuws over de politiek.


Logo van 'Squid'

80 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page