top of page

[Blog] Top 5 gratis apps om video's te bewerken!

Als je jouw vakantie wil herbeleven, kun je foto's en video's maken. Deze kun je dan zo vaak als je wil opnieuw bekijken! Hoe mooi zou het nu zijn als je verschillende video's maakt en deze dusdanig kan bewerken, dat het net lijkt alsof je weer op vakantie bent? Vandaag bespreken we onze top 5 gratis apps om video's te bewerken, zodat jij je vakantie zo vaak als je wil kan herbeleven!


Uiteraard heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Het kan dus zeker voorkomen dat sommige mensen het niet eens zullen zijn met onze top 5. Wij hebben bij onze top 5 vooral gekeken naar het gebruiksgemak in combinatie met de functies van de apps.


1. iMovie

iMovie is naast een zeer gebruiksvriendelijke app ook een hele functionele app. Het grootste voordeel van de app is dat het zowel te gebruiken is door beginners als professionals. Ook is het mogelijk om voorgeprogrammeerde achtergronden te gebruiken. Hierdoor kun je jouw video's nog persoonlijker maken! Helaas is deze app alleen beschikbaar voor toestellen van Apple.


2. Adobe Premiere Clip

Adobe Premiere Clip heeft 2 verschillende vormen. Er is een zogenaamde automatische vorm en een vrije vorm. De automatische vorm houdt in dat de app alles voor je doet, waardoor je zelf helemaal niks hoeft te doen! Je kan zelfs instellen dat de overgangen van de video's precies op de maat van jouw uitgekozen muziek verlopen. In de vrije vorm zijn er veel mogelijkheden om jouw video's te bewerken hoe jij dat wil.

Zo kan je overgangen aanpassen, video's bijsnijden of zelfs

schaduweffecten toepassen!


3. Magisto

Magisto is deels vergelijkbaar met Adobe Premiere Clip. Het werkt in een drietal stappen. Allereerst kies je de video's en/of foto's die jij graag in jouw video zou willen hebben. Als tweede stap kies je een thema en tot slot voeg je een soundtrack toe. De app gaat dan zelf aan de slag om er een leuke video van te maken. Jij hoeft dus niks te doen! Jammer genoeg zijn de gratis functies van de app redelijk beperkt.


4. Clips

Clips is een heel gebruiksvriendelijke app. Je kunt de video's meteen bewerken door verschillende effecten, stickers, titels en emojis toe te voegen. Een bijkomend voordeel is dat de app werkt met zogenaamde livetitels. Met livetitels zal alles wat er gezegd wordt in de video direct omgezet worden in een ondertiteling! Net zoals bij iMovie, is ook deze app alleen beschikbaar voor toestellen van Apple.


5. ALIVE - Movie Maker Filmmaker

ALIVE heeft een redelijke gebruiksvriendelijkheid en daarnaast vele functies om te gebruiken. Zo kan je filters, effecten, tekst en zelfs muziek toevoegen! Daarnaast is het mogelijk om de video te uploaden op sociale media. Het enige nadeel is dat je eerst moet uitzoeken hoe de app precies werkt. Als je dat eenmaal weet is dit een uitstekende app om mee te werken!


Wil je meer te weten komen over je mobiele telefoon of zou je zelf graag blogs willen schrijven voor Stichting JVO? Ga dan naar onze website en meld je aan!


51 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page