top of page

[Blog] Videobellen: Persoonlijk contact op een lange afstand!


Soms wil je gewoon even persoonlijk contact, maar is de persoon die je probeert te bereiken net iets te ver weg. Je zou deze persoon dan een berichtje kunnen sturen, maar dat is natuurlijk niet zo persoonlijk als een face-to-face gesprek. Bellen is ook een optie, maar dan zie je elkaar nog steeds niet.


De oplossing: videobellen! Dankzij videobellen kun je met een werkende internetverbinding iedereen spreken en zien, waar en wanneer je maar wilt!


In dit artikel ga ik een aantal populaire manieren van videobellen uitleggen, zodat jij ook gebruik kan maken van deze fantastische functie!FaceTime: De oplossing van Apple

Als je een iPhone of iPad hebt, kun je gebruik maken van de app 'FaceTime'. Dit is een gratis applicatie van Apple waarmee je kunt videobellen. Het is hierbij wel belangrijk dat de persoon die je wilt bellen ook een iPhone of iPad heeft.


Het werkt als volgt:

· Open de applicatie 'FaceTime'.


· Je ziet nu je belgeschiedenis. Als de persoon die je wilt bellen hier niet tussen staat, druk dan rechtsboven op het plusje.

· Er opent zich nu een nieuw scherm met een zoekbalk. Type de naam van de persoon die jij wilt bellen in de zoekbalk.
· Tijdens het typen verschijnt onder de zoekbalk de naam van de persoon die je wilt bellen, met daaronder zijn of haar telefoonnummer. Druk op de betreffende naam.


· Na het selecteren van de persoon die je wilt bellen, verschijnen er onderin twee knoppen. Druk op ‘Video’ om deze persoon te videobellen.

Was deze uitleg een beetje onduidelijk of zie je liever een uitlegvideo hierover? Dan kan deze uitlegvideo je misschien wel helpen!Videobellen via Facebook

Facebook is een van de grootste sociale platformen die er bestaat en dat zorgt er dan ook voor dat ze diverse handige functies hebben. Zo is het ook mogelijk om te videobellen via Facebook.


Het werkt als volgt:

· Als eerste heb je een Facebook-account nodig. Deze video kan je hiermee helpen. Als je al een Facebook-account hebt, kun je deze stap overslaan.


· Zoek de persoon die je wilt bellen in je vriendenlijst. Deze staat aan de rechterkant van de website.


· Open de chat door op de naam van de persoon te drukken die je wilt bellen. Er verschijnt nu een klein venster waarin je met deze persoon kan praten. Bovenin dit venster bevindt zich een klein icoontje van een camera. Druk hierop om te videobellen.
Nu wordt de persoon gebeld en kan hij of zij opnemen om met jou te videobellen!WhatsApp videobellen

Videobellen via Whatsapp is even eenvoudig als videobellen via Facebook. Het werkt vrijwel hetzelfde en is in sommige gevallen zelfs een stuk handiger!


Het werkt als volgt:

· Open de applicatie 'Whatsapp'.


· Kies de persoon die je wilt bellen. Als deze persoon niet tussen je recente berichten staat, moet je deze persoon opzoeken door de naam van de betreffende persoon in de zoekbalk te typen.


· Als je op de naam drukt van de persoon die je wilt bellen, zie je bovenin de onderstaande balk staan. Druk op het camera-icoontje om de betreffende persoon te videobellen.De persoon die je probeert te bereiken wordt nu gebeld en kan de oproep opnemen.Zoom

Als laatste is er Zoom. Deze applicatie is een stukje ingewikkelder dan de bovenstaande applicaties. Als je meer wilt weten over Zoom, kun je onze uitlegvideo hierover bekijken via de volgende link: https://youtu.be/rh5WIraffrA.Dit was onze blog over videobellen! Maak je gebruik van een andere app of zijn er stappen die extra uitleg vereisen? Kom dan vooral langs bij een van onze vragenuurtjes om gratis geholpen te worden door een van onze vrijwilligers! Meer informatie over onze activiteiten kun je vinden bij het kopje 'Activiteiten' op onze website.

43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page